onsdag 29 augusti 2012

Spartas invånare

Att flytta böckerna på U och V tog inte riktigt så lång tid som jag hoppades på, så jag fick återvända till jobbet i måndags. Det var en brytpunkt där efter V och killarna behövde instruktioner för att hitta nästa svit. De skulle börja lasta böcker på Sparta och ingen av dem hade varit där tidigare. Det är som sagt inget trevligt ställe (de hade sett råttor där idag), men vi får hoppas de står ut med arbetsmiljön. I detta sammanhang vill jag tacka lokalvårdarna på UB som gav sig på och städade toaletten på Sparta, det uppskattades mycket. Killarna kommer att vara på den depån ganska länge framöver. Sviten de flyttar nu är den utländska oktavperiodikan i kat -57. Återigen så är det så att böckerna står splittrade och ska sammanföras igen. De kommer att lasta främst på UB Norr och Sparta.

Ute på Gastelyckan så har nu bottenvåningen i halva huset fyllts med böcker. De beräkningar jag gjorde innan på hur mycket som skulle få plats på bottenvåningen visade sig inte stämma riktigt. Det skilde på ca 300 meter. Jag trodde V skulle gå in där också, men de fick placera det på ovanvåningen. Övre planet är inte lika högt, där är åtta hyllplan i höjd (jämfört med nio där nere). De måste använda stege i alla fall. Det var glädjande att höra att hissen fungerar, ett problem mindre. Det var en tekniker där ute igen denna veckan för att titta på hyllorna, men det är för tidigt att uttala sig om resultatet.

onsdag 15 augusti 2012

Fler omflyttningar

Egentligen har jag semester, men det blir ändå ett litet inlägg här. Flyttkillarna har på cirka två veckor lastat 1982-1985 som stod på 3:e våningen, 1986-1989 som stod på 2:a våningen och bokstäverna P och T som stod på UB Norr. Någonstans där glömde de ta med en hel sektion (igen), men min kollega såg det och avstyrde den katastrofen, lyckligtvis. De följande hyllsignaturerna är U och V, och jag hoppas det tar så lång tid att jag inte behöver återvända till jobbet förrän sent i vecka 35. Vi får väl se.

Det har blivit lite andra böcker flyttade också. Fyra stora skåp med Tillfällighetstidningar i foliantformat (A3 eller större) har hittat en ny hemvist på 3:e våningen. Vi har alltså redan tecknat in hela den tomma ytan som uppstått på den våningen. Parallellt med den stora flytten till Gastelyckan, så håller en av mina kollegor, Anna-Karin, på med ett långtidsprojekt. Hon flyttar om alla svenska oktavmonografier i kat -57, så att de kommer i rätt följd. De ämnena som står på UB Norr (Matematik, Teknik, Zoologi etc) ska flyttas in till Helgonabacken och placeras in på sina rätta platser i magasinet. Just denna veckan skulle Matematik och Medicin hämtas, så det har krockat lite med den andra flytten.

torsdag 2 augusti 2012

Milstolpe

Det är kanske förvånande att jag har sådan koll, men jag räknade ut att killarna (och tjejen) passerade 10 000 flyttade hyllmeter i måndags. Vi firade denna milstolpe med att äta en mycket trevlig lunch här på UB idag. Det är beundransvärt att de orkar med arbetet, för det är ganska tungt och till stor del också monotont. Bara 75% kvar nu...

Hyllsignaturerna som flyttats ut till Gastelyckan den senaste veckan inkluderade Q - Z, 1958 och 1972 - 1981 av de utländska monografierna.

Den här veckan fick vi besök av en fotograf som tog bilder både på flyttarbetet, bokhyllorna och böckerna. De skulle tydligen publiceras på en websida om Lund. Det dröjer nog innan det dyker upp, länken kommer här senare.